كيكة الشاتوه chateaux cake





- المكونات:



- 4 بيض .

- رشة ملح .

- 1 كوب حليب كامل الدسم .

- 1 كوب دقيق .

- 3/4 كوب سكر أو كوب سكر كامل حسب رغبتكِ .

- 1/2 كوب شيكولاته ذائبة .

- 1/2 كوب زبدة .

- 1/2 ملعقة صغيرة فاينليا.

- 1/2 كوب كاكاو .

- 1/2 كوب زيت عباد الشمس .



- طريقة التحضير :



- يخلط السكر والزبدة والزيت واللبن والكاكاو ونصف كوب الشيكولاتة ويضرب بالمضرب الكهربائى والنصف الأخر من كوب الشيكولاتة يترك جابناً .



- ثم نضيف البيض ونستمر فى الضرب. 



- ثم نضيف الدقيق والباكين باودر والفانيليا والملح ونستمر فى الضرب.



- ثم ندخلها الفرن لمدة 45 دقيقة, اول 30 دقيقة على درجة 160درجة وبعدها نقلل الدرجة الى 140 درجة .



- وبعد إستخراجها من الفرن وهى ساخنة نضيف عليها نصف كوب الشوكولاتة الذائبة المتبقية .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق